Quit Smoking with Tabex® Favicon

STOPPEN MET ROKEN MET TABEX®

Deze website heeft tot doel zoveel mogelijk rokers te helpen stoppen met roken met behulp van Tabex®

Tabex® is een plantaardig supplement dat miljoenen rokers heeft geholpen om permanent te stoppen met roken

Quit Smoking with Tabex | The Safe & Natural Way
Gezondheidseffecten door het roken

Roken brengt ernstige schade toe aan zo goed als elk bijna elk orgaan in je lichaam. Sommige van deze schadelijke en negatieve effecten treden zelfs onmiddellijk op.

Nicotine is een echte hard drug, het werkt net zo verslavend als cocaïne of heroïne en doordat het een verandering teweeg brengt in je hersenen is het moeilijk om te verslaan. Door te roken ontwikkelen je hersenen extra nicotinereceptoren om de grote doses nicotine te kunnen verwerken. Deze extra nicotinereceptoren vragen dus ook steeds meer om meer nicotine en wanner je stopt met roken resulteert dat in ontwenningsverschijnselen waardoor je je prikkelbaar en zelfs angstig kunt gaan voelen.

Roken vermindert ook de zuurstoftoevoer naar je slakkenhuis, een slakvormig orgaan in het binnenoor. Door het gebrek aan zuurstof kan dit leiden tot blijvende schade in het oor en licht tot matig gehoorverlies.

Roken heeft ook een negatief effect op je ogen waardoor je gezichtsvermogen bedreigd wordt. Je ogen hebben een natuurlijke versie van een nachtkijker maar nicotine beperkt de productie van een chemische stof die nodig is om ’s nachts te kunnen zien. Maar niet enkel ’s nachts kan dit voor zichtproblemen zorgen want roken verhoogt ook het risico op het ontwikkelen van cataract en maculaire degeneratie die beide tot blindheid kunnen leiden.

Roken zorgt ook voor mondgezondheidsproblemen. Rokers zullen makkelijker last krijgen van zweertjes in de mond, zweren op het tandvlees en andere tandvleesaandoeningen om maar te zwijgen over mogelijke mond- en keelkanker. Bovendien heb je meer kans op cariës en zal je eerder tanden verliezen.

Roken is er ook verantwoordelijk voor dat je huid uitdroogt en haar elasticiteit verliest. Dit leidt tot vroegtijdige rimpelvorming, striae en een doffere teint waardoor je gezicht vroegtijdig veroudert.

Roken leidt ook tot een verhoogde bloeddruk waardoor je hart zwaarder belast wordt. Doordat je hart harder moet werken zal het sneller verzwakken waardoor het minder goed in staat is om bloed naar andere delen van je lichaam te pompen. Ook draagt roken bij aan zuurstofgebrek, waardoor het hart nog harder gaat moeten werken en dan weer leidt tot een verhoogd risico op hartaandoeningen, waaronder hartaanvallen.

Roken verhoogt ook je hartslag in rust vanwege het extra werk dat het moet doen om je lichaam draaiende te houden. Zo kan je hartslag tot gevaarlijke niveaus stijgen bij fysieke activiteiten en vergroot het risico op overlijden.

Roken maakt je bloed dik en plakkerig waardoor je bloedvaten vernauwen en je hart meer moeite heeft om het door je lichaam te pompen. Kleverig bloed geeft ook meer kans op bloedklonters die de bloedtoevoer naar je hart, hersenen en benen blokkeren. Dik en plakkerig bloed beschadigt ook de delicate bekleding van je bloedvaten en vergroot zo het risico op een beroerte of hartaanval.

Roken verhoogt ook je de ongezonde vetten en cholesterol die in je bloed circuleren en leidt tot ongezonde vetophopingen op de wanden van je bloedvaten op. Dit vernauwt je slagaders en blokkeert de normale bloedstroom wat kan een hartaanval of beroerte kan veroorzaken. Wanneer de bloedvaten in je benen geblokkeerd worden kan dit zelfs leiden tot amputatie van je tenen of voeten.

Roken is ook meestal verantwoordelijk voor dat beklemmend gevoel op je borst, kortademigheid en die piepende ademhaling. Als je rookt ervaren je longen een aanhoudende ontsteking in de kleine luchtwegen en weefsels van je longen. Zo wordt er littekenweefsel opgebouwd wat ademen bemoeilijken.

Roken vernietigt ook de longblaasjes en omdat deze niet terug aangroeien vernietig je op die manier een deel van je longen. Wanneer er voldoende longblaasjes worden vernietigd, ontwikkelt de ziekte emfyseem die ernstige kortademigheid veroorzaakt en de dood tot gevolg kan hebben.

Je luchtwegen zijn bekleed trilhaartjes die slijm en vuil wegvegen zodat je longen schoon blijven. Roken verlamt en doodt zelfs deze trilhaartjes waardoor je meer risico loopt op verkoudheden en luchtweginfecties.

Je lichaam bestaat uit cellen die genetisch materiaal of DNA bevatten dat fungeert als een blauwdruk. Wanneer je rookt veroorzaak je schade aan je DNA en aan deze blauwdruk en kunnen je cellen ongecontroleerd gaan groeien en leiden tot kankertumoren. Je lichaam probeert echter de schade die roken aan je DNA toebrengt te herstellen, maar op de duur verslijt dit reparatiesysteem en kan dit tot kanker leiden. Een derde van alle sterfgevallen door kanker wordt veroorzaakt door roken.

Heb je nog redenen nodig om te begrijpen waarom roken slecht voor je is?

Je hebt meer kan op een grotere buik. Over het algemeen hebben rokers een grotere buik en minder spieren dan niet-rokers. Als roker heb je ook een grotere kans om diabetes type 2 te ontwikkelen en roken maakt het moeilijker om dit onder controle te houden. Diabetes moet niet onderschat worden. Het is een ernstige ziekte die kan leiden tot hartaandoeningen, nierfalen, blindheid en zelfs amputaties.

Roken verlaagt ook het oestrogeengehalte bij vrouwen wat zorgt voor een droge huid, dunner wordend haar en geheugenproblemen. Vrouwen die roken, hebben meer moeilijkheden om zwanger te worden en een gezonde baby te krijgen. Bovendien leidt roken tot een vervroegde menopauze, waardoor het risico op bepaalde ziekten toeneemt.

Hopelijk heb je nu genoeg redenen om vandaag te beslissen om te stoppen met roken.

Official Tabex Original

Tabex Informatie