Quit Smoking with Tabex® Favicon

STOPPEN MET ROKEN MET TABEX®

Deze website heeft tot doel zoveel mogelijk rokers te helpen stoppen met roken met behulp van Tabex®

Tabex® is een plantaardig supplement dat miljoenen rokers heeft geholpen om permanent te stoppen met roken

Quit Smoking with Tabex | The Safe & Natural Way
Wat is nicotineverslaving?

Nicotineverslaving betekent het onvermogen om te stoppen met het gebruik ervan, ondanks het besef dat nicotinegebruik gepaard gaat met ernstige gezondheidsrisico’s.

Nicotine is een stof, aanwezig in tabak, die jouw stemming kan veranderen maar je slechts tijdelijk aangename sensaties kan geven. Nicotinegebruik kan verslaving veroorzaken waardoor het moeilijk wordt om te stoppen met roken, ondanks het feit dat je je bewust bent van de gezondheidsproblemen die met deze gewoonte gepaard gaan.

Het is bewezen dat tabaksrook meer dan 60 stoffen bevat die kanker kunnen veroorzaken, evenals honderden andere moleculen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Uiteindelijk beschadigen deze stoffen bijna alle organen met als resultaat dat meer dan 60% van de mensen die niet stoppen met roken overlijdt aan de gevolgen van deze gewoonte.

Hoewel de nicotine in tabak verslavend is, zijn de toxische effecten voornamelijk te wijten aan andere stoffen in tabaksrook. Tijdens het roken neemt de behoefte snel af maar het maakt de nicotinereceptoren ongevoelig en deze vragen steeds om meer waardoor de behoefte aan een volgende sigaret toeneemt. Deze stimulatie leidt tot chronische consumptie en zorgt ervoor dat je de hoeveelheid nicotine steeds moeten verhogen om dezelfde intense sensaties te creëren. Deze morfologische aanpassing die plaatsvindt in het centrale zenuwstelsel is verantwoordelijk voor de fysieke afhankelijkheid.

De oorzaak van deze verslaving is het vermogen van nicotine om de secretie van neurotransmitters te verhogen die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van je stemming en gedrag. Deze neurotransmitters of overdrachtsstoffen zijn signaalstoffen die onder meer dopamine bevatten, een molecule die verantwoordelijk is voor het opwekken van een gevoel van plezier. Het is precies dit effect dat verslaving aan tabak veroorzaakt.

Symptomen van nicotineverslaving zijn onder meer het onvermogen om te stoppen met roken, zelfs wanneer er al gezondheidsproblemen zijn opgetreden. Wanneer je verslaafd bent aan nicotine en stopt met roken kunnen er ontwenningsverschijnselen optreden zoals een slecht humeur, prikkelbaarheid, opwinding, angst, concentratiestoornissen, woede, frustratie, slapeloosheid, verhoogde eetlust, diarree of obstipatie. Als je als tiener bent begonnen met roken, zal je waarschijnlijk meer afhankelijk zijn van nicotine dan wanneer je op meer gevorderde leeftijd bent begonnen.

De enige manier om niet aan nicotine verslaafd te geraken, is door nooit te beginnen met roken.

Doch heeft nicotine in kleine hoeveelheden ook enkele positieve effecten op het lichaam. Bij inname in zeer kleine doses verhoogt nicotine de hartslag enigszins, stimuleert het de stofwisseling, vermindert het hongergevoel, verlicht het stress en verhoogt het de concentratie.

De chemische structuur van cytisine, het hoofdingrediënt in Tabex, is vergelijkbaar met nicotine en beïnvloedt dezelfde receptoren in de hersenen. Hierdoor zijn de effecten quasi identiek, echter zonder de schadelijke gevolgen. Bovendien heeft cytisine een sterker vermogen om aan deze receptoren te binden en zo te voorkomen dat nicotine zich er aan gaat binden. Als gevolg hiervan nemen de symptomen van nicotineverslaving geleidelijk af en verdwijnen ze.

Bij nicotine manifesteert het probleem zich echter wanneer de dosis toeneemt. Nicotine is in feite buitengewoon gevaarlijk en de dodelijke dosis is amper 60 mg wanneer deze rechtstreeks in de ader geïnjecteerd zou worden. Het is bekend dat geïnhaleerde nicotine een stof is die een verslaving kan opwekken die even sterk is als die van heroïne en cocaïne.

Van zodra nicotine wordt ingenomen, verspreidt het zich via de bloedbaan en bereikt het binnen enkele seconden de hersenen. Daar stimuleert het de afgifte van dopamine en wekt zo een gevoel van plezier op. Tegelijkertijd komen er andere belangrijke neurotransmitters vrij, zoals serotonine en adrenaline, die bij rokers een gevoel van euforie opwekken. Lichamelijke verslaving veroorzaakt door nicotine hangt ook af van onze lichamelijke behoefte om hoge niveaus van dopamine en andere stoffen te behouden.

Aan de andere kant hebben personen die niet of heel weinig roken niet dezelfde behoefte aan dopamine als een verstokte roker. De drang naar dopamine van de hersenen ligt aan de basis van de verslaving die nicotine veroorzaakt en voor de ontwenningsverschijnselen bij rokers wanneer ze proberen te stoppen. Als er geen dopamine wordt afgegeven, word je nerveus, geagiteerd en kan het zelfs lichamelijke pijn veroorzaken. Hoewel het verschilt van roker tot roker, duurt het gemiddeld drie weken om volledig te ontgiften van nicotine. Helaas zal een ex-roker nooit helemaal bevrijd zijn van nicotineverslaving, aangezien onze hersenen altijd zullen blijven vragen om dopamine. Uiteindelijk zal alleen wilskracht helpen om de honger naar dopamine te stillen.

In principe is het mogelijk om de dodelijke dosis nicotine te overschrijden en een overdosis te veroorzaken, maar gelukkig heeft ons lichaam het vermogen om zichzelf te reguleren. Kortom, vroeg of laat wil je gewoon niet meer verder met roken. Bovendien wordt er tijdens de verbranding een deel van de nicotine geëlimineerd. Veel gevaarlijker zijn nicotinepleisters als ze niet worden gebruikt volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Misschien herinner je je de scène in de film “Thank You for Smoking“, waarin de hoofdrolspeler wordt ontvoerd en bedekt met nicotinepleisters, waardoor hij bijna een langzame en pijnlijke dood sterft.

Thank You for Smoking

Daarom is Tabex meer aangewezen als hulpmiddel bij het stoppen met roken. Het is veilig en geen ernstige en al zeker geen fatale incidenten zijn bekend.

Official Tabex Original

Tabex Informatie